Concert André Rieu op het Vrijthof in Maastricht 2013.

Het was aanvankelijk niet de bedoeling om naar het zuiden te koersen tijdens onze vakantie, maar de vooruitzichten waren van dien aard dat we in plaats van Den Briel verkozen om het Wilhelminakanaal op te varen. Tilburg, Oirschot, Aarle-Rixtel en Weert. Daarna een stukje België. Via Bocholt, Neeroeteren, Maasmechelen naar Maastricht. In Maasmechelen was het voor het eerst dat we merkte dat het druk was. De steiger lag helemaal vol. De aantrekkingskracht van het outletcentrum en de gratis ligging met stroom. Het was 19 jaar geleden dat we in Neeroeteren hadden afgemeerd. Er was niets veranderd behalve de kantine.

Het Bassin in Maastricht

In Maastricht hebben we gelegen in het Bassin. De vaste brug was 3.60 meter hoog en met de kap halen we een hoogte van 3.56 meter. Dus dat ging net. We hadden geen kaartjes voor het concert van André Rieu en het was uitverkocht. Een hele André Rieu gekte in Maastricht. Bij het VVV kantoor adviseerde ze ons om naar de kassa te gaan, misschien was er iemand die een kaartje te koop had.

Uiteraard zijn de kleinkinderen op bezoek geweest tijdens de vakantie

We hadden de tijd, want de concerten waren vrijdag, zaterdag en zondag. Dus op vrijdag gingen we naar de kassa en daar troffen we een Braziliaans echtpaar dat 5 kaartjes had en slechts met 2 personen aanwezig waren.

Afgemeerd in de Roer om proviand in te slaan

Van dat echtpaar hebben we 2 kaartjes kunnen overnemen van 55 voor 40 Euro. In de periode voor aanvang marcheerde een muziekkops van 100 personen door de paden op het plein. Het was een mooie muzikale avond met optredens van André van Duin, Jermaine Jackson (broer van Michael Jackson) en Trini Lopez.

We zijn ook gefietst naar de St. Pietersberg, langs het kasteel van André Rieu, die ook eigenaar blijkt te zijn van de tegenoverliggende jachthaven.

Via Wessem, Roermond, Venlo, Leukermeer en Mook zijn we na 5 weken thuis gearriveerd.

Tjeu en Jeanne de Meijer, m/b Saffier.